Şanlıurfa'da beklenen uygulama geri döndü! Gece dönemi resmen başladı…

Şanlıurfa’da Gece Müzeciliği heyecanı yeniden başladı. 1 Haziran–1 Ekim 2026 tarihleri arasında Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi ve Haleplibahçe Mozaik Müzesi, ziyaretçilerini gece saatlerinde ağırlayarak kentin tarih ve kültür mirasını farklı bir atmosferde keşfetme fırsatı sunacak.

Şanlıurfa'da beklenen uygulama geri döndü! Gece dönemi resmen başladı…

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve kültürel miras alanlarını akşam saatlerinde de ziyarete açan "Gece Müzeciliği" uygulamasında yeni dönem başladı. Tarihî mekânları gecenin atmosferinde deneyimleme imkânı sunan uygulama, 1 Haziran 2026 itibarıyla kapılarını ziyaretçilere yeniden açtı.

20 MÜZE VE ÖREN YERİ GECE ZİYARETİNE AÇIK

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, uygulamanın bu yıl da Türkiye genelindeki 20 önemli müze ve ören yerinde sürdürüleceğini duyurdu. 1 Haziran – 1 Ekim 2026 tarihleri arasında devam edecek olan uygulama kapsamında, ziyaretçiler tarihî alanları akşam saatlerinde gezebilecek.

ŞANLIURFA’DA İKİ MÜZE GECE ZİYARETİNE HAZIR

Gece Müzeciliği uygulaması kapsamında Şanlıurfa’da da iki önemli merkez ziyaretçilerini ağırlayacak:

Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi

Haleplibahçe Mozaik Müzesi

2025 YILINDA 1 MİLYONU AŞKIN ZİYARETÇİ

Geçtiğimiz yıl yoğun ilgi gören uygulama, 2025 sezonunda 1 milyonun üzerinde ziyaretçiyi ağırlayarak önemli bir başarıya imza atmıştı. Bu yıl da Efes, Nemrut, Side, Zeugma, Galata Kulesi ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri gibi Türkiye’nin simge noktalarını da kapsayan geniş bir kültür rotasında ziyaretçilere benzersiz bir deneyim sunulması hedefleniyor.

Şanlıurfa'da beklenen uygulama geri döndü! Gece dönemi resmen başladı…

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.